Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові − ЗНАЙОМСТВО

Козацька церква у Музеї Заснований 1969 року як Державний музей народної архітектури та побуту УРСР. Перших відвідувачів прийняв у 1976-му. Збудований за ініціативою і коштом Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, йому ж таки був підпорядкований до 2005 р. Протягом 2005 − 2011 рр. знаходився у підпорядкуванні Національної академії наук України; з 2008-го має статус Національного. З 2011 року − у віданні Міністерства культури і туризму України.

Експозиція Музею загальнонаціональна, збудована на основі історико-етнографічного районування України кінця ХІХ − початку ХХ століть.

Офіційного сайту Музею наразі немає.

 
Про Музей на сайті Національний музей народної архітектури та побуту України розташовано на мальовничій околиці Києва, поблизу селища Пирогів. За свою вже сорокарічну історію він прийняв мільйони відвідувачів. Фондова збірка Музею налічує понад 70 тисяч експонатів. На території розміщено близько 300 пам’яток народної архітектури, датованих XVI − XX століттями.

Цей Музей є найбільшим скансеном Європи і найповнішим етнографічним зібранням нашої держави. Його особливою цінністю є довколишній історичний ландшафт − мальовничі краєвиди, що відтворюють і доповнюють історичне середовище різних реґіонів України. Тут можна за два дні побачити й осягнути всю Україну, якою вона була сто років тому − і завжди…

Народні свята в Музеї Школярі й туристи віднайдуть тут для себе поетичний і колоритний образ України, красу й неповторність її народного мистецтва і традицій. Науковці й студенти зможуть глибше ознайомитися з народною архітектурою, особливостями технологій, занять і господарювання, багато з яких є актуальними й сьогодні. А всі відвідувачі разом матимуть нагоду поглянути очима серця на наш чудовий край з розкішною природою і давньою розмаїтою культурою, яка вносить до багатогранного світу свої неповторні барви і мелодії.

Приходьте до Музею − пізнавати УКРАЇНУ СПОКОНВІЧНУ!

 


Флеш-галерея CЕРЕДНЯ НАДДНІПРЯНЩИНА Про експозицію:  {1}  {2}
Флеш-галерея ПОЛТАВЩИНА Про експозицію:  {1}  {2}  {3}
Флеш-галерея СЛОБОЖАНЩИНА Про експозицію:  {1}  {2}  {3}
Флеш-галерея ПІВДЕНЬ УКРАЇНИ Про експозицію:  {1}  {2}
Флеш-галерея ПОЛІССЯ Про експозицію:  {1}  {2}  {3}
Флеш-галерея ПОДІЛЛЯ Про експозицію:  {1}
Флеш-галерея КАРПАТИ Про експозицію:  {1}  {2}  {3}  {4}
Флеш-галерея ВІТРЯКИ Про експозицію:  {1}
УКРАЇНСЬКЕ СЕЛО 1960-70-Х РОКІВ Про експозицію:  {1}

Усі флеш-панорами РАЗОМ »


 

З історії створення Музею:

 


 

ПУТІВНИКИ ПО МУЗЕЮ: